Oudheidskamer

foto pand leeg

De oudheidskamer is gevestigd in de Dorpsstraat 19

De oudheidskamer is in verband met het coronavirus gesloten tot en met december 2020.

Op zaterdag 12 september, Open MonumentenDag, was de Oudheidskamer evenals de Dorpskerk niet geopend voor bezoek. Wel kon op eigen gelegenheid een dorpswandeling langs de monumentale panden in Ouderkerk worden gemaakt met behulp van het geillustreerde boekje "Rondje Ouderkerk". Te bestellen bij de secretaris/penningmeester, E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , tegen een vergoeding van € 2,-- plus eventuele portokosten.

Voor meer informatie over Open MonumentenDag 2020 in de Krimpenerwaard met wandel en fiets routes zie de volgende links:

Voor de routebeschrijving naar de oudheidskamer zie hier

Voor de bouwgeschiedenis van het pand zie hier

De Expositie vanaf januari 2021 zal gaan over 75 jaar bevrijding in Ouderkerk, nadenken over en terugdenken aan vijf lange jaren van bezetting.

De expositie herdenkt de oorlogsjaren 1940 -1945 in Nederland en in het bijzonder in Ouderkerk.
Het geeft een algemeen overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen uit die periode en ook persoonlijke verhalen van en over Ouderkerkers.
Er wordt aandacht gegeven aan het lot van de Ouderkerkse Joden en aan de oorlogsslachtoffers uit Ouderkerk.

Vliegtuigbomouderkerk

.

IMG 3125 Medium

GROEPSBEZOEK

Voor groepen zijn wij, na voorfgaande afspraak,desgewenst op andere tijden geopend.

Bij zo'n gelegenheid is het ook mogelijk om met begeleiding van een gids, de Dorpskerk te bezoeken, al of niet inclusief een torenbeklimming.

Ook een begeleide dorpswandeling behoort tot de mogelijkheden.
Een korte beschrijving van deze wandeling kunt U hier vinden. Er is ook een boekje van deze wandeling, met foto's van toen en nu, te koop voor euro 2,--. Zie de rubriek Periodiek en CDs.

Voor groepsbezoek vragen wij een vrijwillige bijdrage.
Via het secretariaat kan U hierover meer te weten komen.

============================================================

Regelmatig worden er in onze oudheidskamer thema-exposities gehouden.

Zo toonden wij:

Ouderkerk en de Binnenvaart
Molens in en rondom Ouderkerk
60 jr bevrijding
Historische Boerderijen
De Dorpskerk
60 Jr Scouting Chr.de Wet
Oude ansichten uit de vorige eeuw
Steenplaatsen
5 jr shantykoor "De IJsselmannen"
Verzamelingen van onze leden
300 jr vrijwillige Brandweer