logohvo

Gevraagd

Te koop gevraagd door Piet Mourik ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ):

Met ingang van ca. 1995 is gedurende meerdere jaren het "Ouderkerkertje" uitgebracht en huis-aan-huis verspreid in Ouderkerk aan den IJssel en misschien ook in Gouderak. Een soort Mido-Nieuws maar dan op A4-formaat en met een groen schutblad. Wie heeft die destijds bewaard en wil er nu afstand van doen? Ik wil ze heel graag overnemen.

Ook door Piet Mourik gevraagd:

In 1977 zijn er (ongeveer) 12 luchtfoto's van Ouderkerk aan den IJssel met het formaat 20x25 cm te koop geweest. Ter kennisname hebben ze toen gehangen aan de etalageruit van de winkel van Leen Timmerman, Dorsstraat 27. Ik heb er vijf van. Wie heeft ze toen allemaal gekocht, of meerdere ervan? Ik zou er graag een scan van willen hebben of zelf maken.

U kunt het hem via zijn email opgeven

================================================================================

 

 Tijdens de 2e Wereldoorlog zijn er in de omgeving van Ouderkerk mogelijk drie vliegtuigen neergestort.

Op 10 mei 1940 is er een Nederlandse Fokker D-XXI (D-21) neergestort in de Stormpolder bij Krimpen a/d IJssel, vlak bij de rivier de Hollandse IJssel na een gevecht met Duitse Messerschmitt Bf-109 toestellen. Het toestel had het nummer 225 op de romp staan. Alleen de piloot, F.C.H. Looijen sneuvelde en zijn lichaam is in de IJssel beland en enkele dagen later bij Ouderkerk aangespoeld en gevonden.

Op 20 december 1942 maakte een Duitse Focke Wulf Fw-190A een noodlanding ten zuidoosten van Ouderkerk. Het serienummer van dit toestel was 5554.

Op 5 oktober 1944 zou een Spitfire van de RAF een noodlanding hebben gemaakt en volgens Duitse bronnen zou dit toestel op Ouderkerks grondgebied zijn neergekomen.
Aan boord zat de Belgische piloot A. van der Heyden, die dit overleefde en op 22 oktober 1944 weer terug was bij zijn eigen troepen.

Ik hoop dat er iemand is die misschien nog meer informatie over al deze crashes kan geven.

Als U vragen hebt, kunt U mij ook bellen.

John Heuvelman

0180-664812
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

==========================================================================

Gevraagd: gegevens scheepje van Arie Goudriaan

Ik ben op zoek naar de naam en nadere gegevens van een houten scheepje, groot 19 ton, dat in het jaar 1881 een gehuurde ligplaats had in de Kolk te Rotterdam.
Het scheepje was van beurtschipper, koopman en graanhandelaar, Arie Goudriaan, geb. te Ouderkerk aan den IJssel op 4.4.1854, overl. Rotterdam 22.6.1929., zoon van Willem Goudriaan en Lena Antonia van Vliet.
Mogelijk kunnen en willen eventuele nazaten van deze Arie mij verder inlichten.
vr.gr. Joop Korporaal.
Krimpen aan den IJssel.

==============================================================

Wie zijn deze personen?

U ziet hier twee fotos van een Ouderkerks voetbalteam. Het zijn fotos, die voor de Tweede Wereldoorlog gemaakt zijn. Waarschijnlijk zijn ze rond 1935 genomen.

Op de linker foto staan op de achterste rij: de eerste persoon links Henk Doctors van Leeuwen en de tweede persoon van rechts Willem Klaas de Weerd. We kregen deze fotos via dhr. Henk Duym van mw. M. van Brandwijk uit Gouda. De overige personen op de fotos zijn onbekend. Wellicht herkent U een of meerdere personen van deze fotos.

voetbal_1_-_kopie voetbal2_-_kopie

 

====================================================================================