HOP Ouderkerk

LOGO H O P

Bij het Historisch Ontmoetings Punt (HOP) Ouderkerk kunt u nieuws, informatie en afbeeldingen vinden over de geschiedenis van Ouderkerk aan den IJssel.

Het HOP Ouderkerk wordt georganiseerd door de bibliotheek Krimpenerwaard vestiging Ouderkerk aan den IJssel, onze Historische Vereniging Ouderkerck op de IJssel en het Streekarchief Midden-Holland.

Het Historisch Ontmoetings Punt (HOP) is een vaste plek in de bibliotheek van Ouderkerk aan den IJssel, Kerkweg 82d, 2935 AK Ouderkerk a/d IJssel, waar u informatie vindt over de geschiedenis van Ouderkerk aan den IJssel en omgeving.
Het HOP helpt u een begin te maken met genealogisch en historisch onderzoek. In het HOP zijn niet alleen boeken en naslagwerken over Ouderkerk aan den IJssel en omgeving te vinden, maar ook uitgaven van de historische verenigingen in de Krimpenerwaard en de Historische Encyclopedie Krimpenerwaard (HEK). Verder organiseert het HOP allerlei gratis activiteiten: workshops, lezingen, activiteitenmiddagen en kleine tentoonstellingen.

Op de website van bibliotheek Krimpenerwaard kunt u zoeken naar titels van boeken die beschikbaar zijn binnen de collectie van de Krimpenerwaard. Dit kan via de catalogus o.a. door te zoeken op het onderwerp Krimpenerwaard. Gevonden titels kunnen worden gereserveerd door leden van de bibliotheek. Tevens vindt u op de website de openingstijden van de bibliotheek en het HOP.

De website van het Streekarchief Midden-Holland biedt toegang tot een schat van informatie en beeldmateriaal voor uw stamboom- en historisch onderzoek.

AGENDA

In het HOP Ouderkerk is te zien de Tentoonstelling "Vertier in vroeger tijden" van  januari t/m juni Tegenwoordig hebben mensen veel meer vrije tijd. De mogelijkheden om leuke activiteiten te ondernemen zijn eindeloos. Maar hoe vermaakten de Ouderkerk ers zich in vroeger tijden? Dompel jezelf onder in vrolijke vitrines vol speelgoed, (bord)spellen, feestdagen en ander vermaak.

In juli-augustus is te zien de tentoonstelling "50 jaar Speelweek". Ieder jaar, tijdens de laatste week van de zomervakantie, is het feest in Ouder-kerk aan den IJssel. Want dan is er weer Speelweek! Deze activiteiten richten zich vooral op de kinderen van 4-12 jaar. Maar ook oudere kinderen en volwassenen weten hun weg naar het speelweekveld te vinden. Een terug-blik op 50 jaar zomervakantievertier.

muziek concours 4

Activiteiten

De activiteiten van het HOP zijn gratis. Voor lezingen bij de HOP graag vooraf aanmelden. Dit kan telefonisch (0180 681971), aan de balie van de bibliotheek of per email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Lezingen gaan door bij voldoende deelname (minimaal 6 personen).